Lets Fall in love!!  


HATHA YOGA

Hatha is de yoga van het lichaam. Ha-tha is Sanskriet voor zon en maan. In een les krijg je meerdere oefeningen die zorgen voor een sterk en gezond lichaam maar ook voor spanning en ontspanning.

"Wat je niet bewust kunt spannen kan je niet bewust ontspannen".

Er is aandacht voor de adem (Pranayama) en ook voor een bewustwording binnen de houding (mindfulness). Tijdens de lessen staat persoonlijke begeleiding en bewegen op eigen niveau centraal. 

STRESS EN ONTSPANNING

Stress is een vorm van spanning die in het lichaam optreedt als reactie op externe prikkels. Stress is nodig om in actie te komen om snel te kunnen reageren en presteren. Het lichaam maakt adrenaline aan en het hele lijf gaat in actie (het verteren van je boterham wordt dus even stop gezet).

Na de actie verlaat de stress het lichaam en kom je weer terug in je natuurlijke staat. Het wordt pas lastig als de stress na de actie niet meer verdwijnt. Dan blijft deze achter in het lichaam en zorgt voor schade. Het lichaam werkt hard om het lijf te herstellen en dat kost energie. De juiste ontspanning is dus nodig.

 

 

OMDAT HET WERKT!

Yoga is niet hoe flexibel je bent en ook niet hoe goed je in een moeilijke houding kan staan. Elk lijf is anders. Yoga gaat om luisteren naar je lichaam. Kijken hoe ver je kan gaan en wanneer je moet stoppen. Accepteren dat jij bent zoals je bent en dat is perfect.

Je maakt je lichaam sterk, soepel en gezond. Elke Yogales is een complete lichaamsmassage. Het helpt de opgebouwde stress op een gezonde manier het lichaam te verlaten.